Saturday, 27 December 2014

Istiadat Konvokesyen Universiti Utara Malaysia ke-27

Alahai dah sebulan lebih Konvo baru ada kesempatan nak post entry nih... xmau cakap lebey... juz nak share sedikit pasal Konvokesyen CPK tahunni.. Alhamdulillah,, Ijazah dan lepas.. next.... coming soon... :)

Kenangan indah.

Bunga dari insan tercinta..

Bergambar pagi2 sebab nanti comform xsempat.

\
next graduan..

Along cntik gigi.

with Kamarul aka Alang..

with Linda..

Merekalh kesayangan hamba...

Gambar bersama..

Sesi bergambar ini wajib.. saya dah ada gambar baling topi ngeheee...

Maka tamatlah sudah kisah konvokesyen CPK.. nasihat untuk para graduan :

1) Tidur secukupnya. (untuk mengelakkan mata sembab)
2) Sarapan pagi. (Agar x menggigil waktu ambil skrol)
3) Ambil gambar awal2 bersama rakan2 seperjuangan. (Lepas dah keluar dewan konvo payah nak jumpa)
4) Pilih warna tudung yg sesuai. (Untuk menghasilkan gambar yg cantik dan memuaskn hti)
5) Pakai pakaian dan kasut yang selesa. (Untuk mengelakkan berasa x selesa dan menyebabkan berlaku prkara x diingini ex: jatuh tangga)









Sunday, 21 September 2014

Konvokesyen UUM ke-27 2014

Assalamualaikum....
Selamat petang all bloggers...

Entry kali ini nak share pasal kegembiraan dan kesyukuran saya bila mendapat berita rasmi daripada pihak UUM tentang pengurniaan Ijazah pada majlis konvokesyen pada November ini..







Alhamdulillah...

Dan dah kenelah nak buat preparation tuk kumpul wet bayar jubah lah gambolah..hehe...

Oh sebelum terlupa... Congratulation to my sister to.. Hafidah Johar for your graduation this 12nd October 2014... awal sebulan dari kite...ok xpe...lpskn kakak dulu..adik kemudian xpe ye hehe...

Jumpa November ini... UUM aku DATANG!!!!



Saturday, 23 August 2014

(BBA Hons UUM 2014) : Rindu Time Belajar Katanya..

Assalamualaikum...

Disebabkan saya ni sudah lah bergelar EX-STUDENT katenyer kan... Dan sedang menjadi follower JOBSTREET yg amat TEGAR  setia. Tiba-tiba hatini rasa amat sangat yang rindunyer kepada suasana di kolej dulu.. Kawan-kawan yang rapat, yang tak rapat tapi still boleh masuk kepala semuanya ku rindu..

Bila dah habis nih barulah rasa :

1) Ruginya tak habiskan masa lebih2 ngan kengkawan.
2) Harap sangatlah kalau dapat think +ve dengan apa yang ku rasa sepanjang berkenalan ngn mereka.
3) Bestnye rasa jadi student.
4) Bestnye suasana bila dapat assignment menimbun.
5) Dan paling best bila dapat merasai dan merindui suasana menyiapkan kerja last minit dan time itulah idea datang mencurah2 dan kerja yg spttnye 1 bulan siap..dalam masa 2 hari sahaja boleh siap.. DAEBAK!!!

Hidup sebagai student nih memang seronok, so yang masih bergelar student tuh.. hargailah detik2 indah itu yer...
Dan CPK nak kongsi detik2 percutian akhir kami semua bersama pada malam dinner kami. Bertolak ke PD dengan menaiki bas sekolah yang comel cute giler tuuuuu..Mula berebut nak 1 bas ngan geng masing2..
Then pergi ke Muzium Tentera Port Dickson dan menghabiskan masa berejam kat sane sebab nak tunggu waktu check-in kat Residence Desa Lagoon Resort.





Kami bermain gayot2 atas jambatan gayut dengan gumbira ibarat kanak-kanak sekolah terlepas dari pagar sekolah.. :P




Setelah penat bermain-main, kami pun makan tengahari di PantaiPD.. name nyer yang Teluk Kemang kot..yg ramai org tuh hehee...




Selepas menghanguskan menjemurkan diri di pantai..kami pon check-in dan duduk2 santai dalam resort je...
Gambar 18sm(sakit mata).

Pada malam kejadian pulaaa... sepatutnya CPK just uruskan bahagian kad jemputan dan jemputan tetamu sahaja, tetapi di sebabkan alasan dan faktor-faktor yang tidak dapat dielakkan... CPK mendpat panggilan kecemasan maklumlah On call hahaha... menyatakan bahawa CPK perlu menjadi penyambut tetamu.. Krik..krik..krik.. ngan muke sememeh CPK pon bersama penyambut tetamu yang asal pergi ke pintu utama resort utuk menjempot para jemputan terutama Abah : Dr. Hamzaid Yahya.



Abah


Ketibaan tetamu VVIP kami : En. Didi


Ketibaan tetamu VVIP kami : Puan Norizan serta suami & ank-anak


Ketibaan Tetamu VVIP kami : En. Zul ngn trademark chokomate nye.. & En. Azreen


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Madam Ina


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Puan Suhaizan


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Madam Farhana & Madam Ha


Ketibaan Tetamu VVIP kami


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Tuan Haji Muabarak


Ketibaan Tetamu VVIP kami : En. Bakhtiar


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Puan Haslah dan anak-anak


Ketibaan Tetamu VVIP kami : En. 


Ketibaan Tetamu VVIP kami : En.CK


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Miss Su

dan beberapa lecturer dan staff yang saya xde gambonye maafkan sayaaaaa... :(


Seterusnya, lepas dah Makan Malam CItra Kasih Semester 6 kami, keesokkanya kami pun check-out..






Seterusnya bergerak ke Rumah Api Tanjung Tuan. Alang-alang pak alang menyeluk pekasam kan...




Sampai2 upenyer xley masuk punnnnn hehehe


Then this is our last moment together.

So... kengkawwan semua, janganlah lupakan diriku ini yang kerdil ini.. Love u all dari saya : SALHAZLIN BTE JOHAR.

Saksikan Video kenangan yang sempat ku buat untuk rakan sekalian, waktu praktikal ritu sewaktu berada di atas sang ostrich hehee... <3


video









Friday, 9 May 2014

Jelita Ostrich Show Farm.

Assalamualaikum..

Perasaan yang sangat gembira bila dapat tahu orang datang kat farm ritu ialah mak...ayah...k.long..uda..adik n sara.. n of koz si kecik Acha tuh hehee.. tengoklah aksi 'org kampung' masuk ladang..hehee


Ngan ayah!!! 


Comel Acha hahaha...



See...Mak pijak...x pecah..



Askar pencen pon x pecah..


Ayah pijak pon x pecah hehee..


Alaaa...lagilh x pecah..hheee


Telur tuh pon pikir..ade org ke..xase pon hahaa


Peluang memberi makan Ostrich..x Sakit pon..



Suke betol hehee..


Then ayah...punyer turn...


Sara takutt eh..hehee


Teacher pon try...xpadan gelak je beso hehe


Adik xyah pegg kepak die..sbb ringn sgt hehee


krik krik krik....Acha xnak..hahaha geli katenyer


Finally...


Peserta : Ayah n Uda


Yehaaa!! cayalah hehee.. Racing..


Pergi bertuan balik x..bertuan...semue tewas hahaha



Gumbira nya mereka..


Peaceeee...


Telur Ostrich..


Anugerah ape tu Cha?


Ngan Uncle Saed..


Tq for coming... nantikn kpulangn ku.. :)

Family sentiasa yang terbaik.... love mereka ...