Saturday, 23 August 2014

(BBA Hons UUM 2014) : Rindu Time Belajar Katanya..

Assalamualaikum...

Disebabkan saya ni sudah lah bergelar EX-STUDENT katenyer kan... Dan sedang menjadi follower JOBSTREET yg amat TEGAR  setia. Tiba-tiba hatini rasa amat sangat yang rindunyer kepada suasana di kolej dulu.. Kawan-kawan yang rapat, yang tak rapat tapi still boleh masuk kepala semuanya ku rindu..

Bila dah habis nih barulah rasa :

1) Ruginya tak habiskan masa lebih2 ngan kengkawan.
2) Harap sangatlah kalau dapat think +ve dengan apa yang ku rasa sepanjang berkenalan ngn mereka.
3) Bestnye rasa jadi student.
4) Bestnye suasana bila dapat assignment menimbun.
5) Dan paling best bila dapat merasai dan merindui suasana menyiapkan kerja last minit dan time itulah idea datang mencurah2 dan kerja yg spttnye 1 bulan siap..dalam masa 2 hari sahaja boleh siap.. DAEBAK!!!

Hidup sebagai student nih memang seronok, so yang masih bergelar student tuh.. hargailah detik2 indah itu yer...
Dan CPK nak kongsi detik2 percutian akhir kami semua bersama pada malam dinner kami. Bertolak ke PD dengan menaiki bas sekolah yang comel cute giler tuuuuu..Mula berebut nak 1 bas ngan geng masing2..
Then pergi ke Muzium Tentera Port Dickson dan menghabiskan masa berejam kat sane sebab nak tunggu waktu check-in kat Residence Desa Lagoon Resort.





Kami bermain gayot2 atas jambatan gayut dengan gumbira ibarat kanak-kanak sekolah terlepas dari pagar sekolah.. :P




Setelah penat bermain-main, kami pun makan tengahari di PantaiPD.. name nyer yang Teluk Kemang kot..yg ramai org tuh hehee...




Selepas menghanguskan menjemurkan diri di pantai..kami pon check-in dan duduk2 santai dalam resort je...
Gambar 18sm(sakit mata).

Pada malam kejadian pulaaa... sepatutnya CPK just uruskan bahagian kad jemputan dan jemputan tetamu sahaja, tetapi di sebabkan alasan dan faktor-faktor yang tidak dapat dielakkan... CPK mendpat panggilan kecemasan maklumlah On call hahaha... menyatakan bahawa CPK perlu menjadi penyambut tetamu.. Krik..krik..krik.. ngan muke sememeh CPK pon bersama penyambut tetamu yang asal pergi ke pintu utama resort utuk menjempot para jemputan terutama Abah : Dr. Hamzaid Yahya.



Abah


Ketibaan tetamu VVIP kami : En. Didi


Ketibaan tetamu VVIP kami : Puan Norizan serta suami & ank-anak


Ketibaan Tetamu VVIP kami : En. Zul ngn trademark chokomate nye.. & En. Azreen


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Madam Ina


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Puan Suhaizan


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Madam Farhana & Madam Ha


Ketibaan Tetamu VVIP kami


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Tuan Haji Muabarak


Ketibaan Tetamu VVIP kami : En. Bakhtiar


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Puan Haslah dan anak-anak


Ketibaan Tetamu VVIP kami : En. 


Ketibaan Tetamu VVIP kami : En.CK


Ketibaan Tetamu VVIP kami : Miss Su

dan beberapa lecturer dan staff yang saya xde gambonye maafkan sayaaaaa... :(


Seterusnya, lepas dah Makan Malam CItra Kasih Semester 6 kami, keesokkanya kami pun check-out..






Seterusnya bergerak ke Rumah Api Tanjung Tuan. Alang-alang pak alang menyeluk pekasam kan...




Sampai2 upenyer xley masuk punnnnn hehehe


Then this is our last moment together.

So... kengkawwan semua, janganlah lupakan diriku ini yang kerdil ini.. Love u all dari saya : SALHAZLIN BTE JOHAR.

Saksikan Video kenangan yang sempat ku buat untuk rakan sekalian, waktu praktikal ritu sewaktu berada di atas sang ostrich hehee... <3


video









No comments:

Post a Comment