Friday, 23 December 2011

Akhirnya....hentam saja..

hahaha.... hye2 semua... korang ada bace entry CPK sebelum nih... pasal slendang yang x reti pakai tuh... kalo x de.. nak ni die...jom tinjau  haha... orang x reti pakai nak pakai.. memang ketinggalan zaman kan..
x pelah...  CPK ase diri nih lebih sesuai n lebih selesa dengan memakai tudung bawal sahaja.... selesa n kemas.... ni ada beberapa gambar yang sempat di ambil tok membuktikan kite x pandai pakai.. haha... simple jer.. sebab nak pakai yang belit2 loose2 memang x pandai hehe...


owhh so simple.... macam lagu mr.simple.. suju plak.hehe


nah....control2...


Ngan miss Noor Adelinawani lecturer ku...


All my friends...


haha.. kesimpulannya... memang x selesa... pakai selendang.. sikit2 tarik.. memang x biase kot... tuh yang jadik macam tuh..hehe... tapi ape2 pon memang dinner malam tadi syok lah.. macam2 model ada... haha.. yang pelik ada.. yang over ada.. yang sempoi ada.. n yang asli yang sopan pon ada... sejuk mata memandang.. sorry CPK x dapat nak tunjuk gambar mereka.. nanti melanggar kod etika individu pulak.. haha... mentang2  belajar sains pemikiran dan etika.. haha... ok2.. harinih nak balik Melaka.. doakan selamat perjalanan CPK k.. muah2!!!


Thursday, 22 December 2011

Selendang Punya cerita!!!

huaaaaa!!!!!!! CPK ngah frust giler2 nih.... nak tau kenapa???? ummmmm tengoklah nih.... esok malam ade dinner tok akhir sem kami.... nak lah pakai selendang macam mase hari raya hari tuh... TAPI!!! dah lupe macam mana nak pakai!!! huaaaa... sedey nyer.... x kan nak pakai tudung bawal jerk.... nak lah lain ckit (kononnya....) ummmmmm.. jam 8.30-10.00 terbelit sana terbelit sini..
dari satu2 baju dah try tetap x kena jugak... my roomate cakap dah ok dah...
Tapi CPK yg empunya kepala nih yang x selesa nak memakainya.....
tengok orang lain pakai kenapalah cantik jer die pakai.. ker perasaan kite sendiri... orang lain tengok kite pakai biaseje.. kite yang ase macam x kene.. huuuuu....
selendang oh selendang.... napa lah kau nih x sebati ngan diri ku.... memang kite x pandai nak membelit2 nih.... habis tercekik leher... itu ok lagi... dengan jarum peniti nyer tercucuk2... huuu sakit woooo...

tengok jelah malam esok apa kesudahannya... pakai selendang or juz pakai tudung bawal biase...
ummmm... 2 lah lain kali kenalah biase kan diri pakai... dah sekali pakai.. tu je lah sekali.... ti nak pakai lain kali dan x reti...

dah jugak intai2 dekat YOUTUBE tengok tutorial cara pakai ..TAPIII urmmmmm same jer... tangan nih keras sangat nak membelit kepala ni ha... kalo melukis lembut je tangan nih... ape kes ntah.... ishhh....


comelnyer die pakai... elok jer... haha

tapi kita ada bace kat satu blog nih.. lelaki lah.. die macam x berapa gemar tengok perempuan2 yang pakai slendang nih.. panas lah jugak bace... tapi ada betolnyer.. ni serba sedikit entry abg nih :

Thursday, 15 December 2011

Tutorial Title jalan..

haaa.. sape2 yang nak wat title kat bar ats macam kite punyer yang gerak2 tuh... juz copy link ni k... carenyer... g dekat design..add a gadget.. dan klik di + HTML/javascript ok.. mudah jer.. selamat mencuba!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
<script language="JavaScript">
<!--
/*****TITLE JALAN*****/



function tb5_makeArray(n){
this.length = n;
return this.length;
}


tb5_messages = new tb5_makeArray(5);
tb5_messages[0] = "Assalamualaikum";
tb5_messages[1] = "selamat Datang";
tb5_messages[2] = "cik payung kuning Blog";
tb5_messages[3] = "Jemput Follow";
tb5_messages[4] = "Sila Komen Blog Saya";
tb5_rptType = 'infinite';
tb5_rptNbr = 10;
tb5_speed = 50;
tb5_delay = 2000;
var tb5_counter=1;
var tb5_currMsg=0;
var tb5_stsmsg="";
function tb5_shuffle(arr){
var k;
for (i=0; i<arr.length; i++){
k = Math.round(Math.random() * (arr.length - i - 1)) + i;
temp = arr[i];arr[i]=arr[k];arr[k]=temp;
}
return arr;
}
tb5_arr = new tb5_makeArray(tb5_messages[tb5_currMsg].length);
tb5_sts = new tb5_makeArray(tb5_messages[tb5_currMsg].length);
for (var i=0; i<tb5_messages[tb5_currMsg].length; i++){
tb5_arr[i] = i;
tb5_sts[i] = "_";
}
tb5_arr = tb5_shuffle(tb5_arr);
function tb5_init(n){
var k;
if (n == tb5_arr.length){
if (tb5_currMsg == tb5_messages.length-1){
if ((tb5_rptType == 'finite') && (tb5_counter==tb5_rptNbr)){
clearTimeout(tb5_timerID);
return;
}
tb5_counter++;
tb5_currMsg=0;
}
else{
tb5_currMsg++;
}
n=0;
tb5_arr = new tb5_makeArray(tb5_messages[tb5_currMsg].length);
tb5_sts = new tb5_makeArray(tb5_messages[tb5_currMsg].length);
for (var i=0; i<tb5_messages[tb5_currMsg].length; i++){
tb5_arr[i] = i;
tb5_sts[i] = "_";
}
tb5_arr = tb5_shuffle(tb5_arr);
tb5_sp=tb5_delay;
}
else{
tb5_sp=tb5_speed;
k = tb5_arr[n];
tb5_sts[k] = tb5_messages[tb5_currMsg].charAt(k);
tb5_stsmsg = "";
for (var i=0; i<tb5_sts.length; i++)
tb5_stsmsg += tb5_sts[i];
document.title = tb5_stsmsg;
n++;
}
tb5_timerID = setTimeout("tb5_init("+n+")", tb5_sp);
}
function tb5_randomizetitle(){
tb5_init(0);
}
tb5_randomizetitle();


//-->
</script>
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Monday, 12 December 2011

Segitiga Bermuda Penuh Misteri....



Tidak semua pertanyaan ada jawapannya. Demikian pula dengan sejumlah peristiwa dan fenomena alam di bumi ini. Wilayah laut di selatan Amerika Syarikat dengan titik sudut Miami (di Florida), Puerto Rico (Jamaica), dan Bermuda ini, telah berabad-abad menyimpan kisah yang dapat dihuraikan. 




Kisah misterinya bukan bermula sejak awal abad ini, malah turut dicatakan oleh pelayar terkenal iaitu Christopher Columbus.Sekitar 1492, ketika dirinya akan mengakhiri perjalanan jauh yang menuju dunia barunya, Amerika Syarikat, Columbus sempat menyaksikan fenomena aneh di Segitiga Bermuda. Di tengah suasana laut yang terasa aneh, jarum kompas di kapalnya berubah berkali-kali. Padahal cuaca pada hari itu sangat baik.
Lebih dari itu, tidak jauh dari kapalnya, pada suatu malam tiba-tiba para anak kapalnya dikejutkan dengan kemunculan bebola api yang terjun begitu saja ke dalam laut. Mereka juga menyaksikan lintasan cahaya dari arah ufuk yang kemudian menghilang begitu saja.
Begitulah Segitiga Bermuda. Di wilayah ini, indera keenam memang seperti dihantui 'suasana' yang tak biasa. Namun begitu rombongan Columbus masih beruntung, kerana mendapat 'pertunjukkan'. Lain dengan kapal-kapal yang lalu di situ.

Menurut catatan seharian, peristiwa terbesar yang pernah terjadi di wilayah ini adalah lenyapnya sebuah kapal berbendera Inggeris, Atlanta, pada 1880. Tanpa jejak, kapal yang dinaiki tiga ratus kadet dan perwira AL Inggeris itu ghaib di sana. Selain Atlanta, Segitiga Bermuda juga telah menelan ratusan kapal lainnya.
Segitiga Bermuda juga telah membungkam puluhan pesawat yang melintasinya. Peristiwa terbesar yang kemudian dilaporkan sekitar 1990 lalu adalah ghaibnya lima Grumman TBF Avenger AL Amerika Syarikat yang tengah mengawal melintas wilayah laut ini pada siang hari 5 Disember 1945. Setelah sekitar dua jam penerbangan komandan penerbangan melaporkan, bahawa dirinya dan anak buahnya seperti mengalami disorientasi. Beberapa minit kemudian kelima TBF Avenger ini pun ghaib tanpa sempat memberi isyarat SOS.
Anehnya, misteri Avenger tak berakhir di situ saja. Ketika sebuah pesawat SAR jenis Martin PBM-3 Mariner dihantar untuk mencarinya, pesawat amfibia dengan 13 anak kapal ini pun turut lenyap. Hilang bak ditelan udara. Keesokan harinya ketika wilayah- wilayah laut yang diduga menjadi tempat kecelakaan keenam pesawat disapu enam pesawat penyelamat pantai dengan 27 anak kapal, tiada satu pun serpihan pesawat ditemui.

Tahun demi tahun berlalu. Sekitar 1990, tanpa diduga seorang pengkaji berjaya serpihan kerangka pesawat di pantai Fort Launderdale, Florida. Orang ramai terkejut kerana ketika cantuman dibuat ianya adalah sebahagian daripada bahagian pesawat TBF Avenger.
Banyak teori kemudian dihubung-hubungkan dengan segala kejadian di sana. Ada yang menyebut teori pelangkauan waktu, medan gravitasi terbalik, abrasi atmosfer, dan ada juga teori anomali magnetik-gravitasi. Selain itu ada juga yang mengaitkannya dengan fenomena gempa laut, serangan gelombang tidal, hingga lubang hitam (black-hole) yang hanya terjadi di angkasa luar sana.
Apa pun yang pasti Segitiga Bermuda ini akan tetap terus menjadi misteri...

MENURUT PANDANGAN ISLAM PULA

Rakaman satelit

Ada hadist yg diriwayatkan Abu Hurairah bahawa Rasulullah SAW telah bersabda "Apabila salah seorang berada ditempat yg terbuka atau ditengah matahari sedang bersinar, lalu bayangan yg meneduhinya bergerau sehingga sebagian dari dirinya terletak ditempat panas dan sebahagian lagi di tempat sejuk, maka hendaklah dia berdiri atau meninggalkan tempat itu"

dikatakan larangan ini karena tempat seperti itu adalah tempat yang paling digemari oleh Syaitan.Jadi apa kaitannya dengan bermuda??? Alasannya karena bermuda terletak di perairan atlantik di pertengahan antara benua Amerika bagian utara dan Afrika.Secara mudah lokasi ini adalah kawasan pertembungan dua arus panas dari afrika dan sejuk dari Amerika Utara.

Dengan hadist ini maka terjawablah misteri segitiga bermuda.Perkara2 aneh yg terjadi itu tentu antara lain disebabkan pertembungan antara panas dan sejuk dan istana Syaitan yang mungkin tersembunyi disitu. 

Ada sebuah buku yang berjudul "Dajjal akan muncul dari kerajaan jin di segitiga bermuda" Karya Sheikh Muhammad Isa Dawuud dari Mesir,bahwa kawasan bermuda adalah kawasan Jin dimana dari situlah akan muncul Dajjal.

Jika benar dakwaan buku itu, tidak aneh lagi apa yang di Sabdakan Oleh Nabi SAW itu nyata adanya dan bahkan mendahului zaman sekaligus Nabi SAW membuktikan bahawa islam memiliki semua jawapan untuk semua pertanyaan.

Menurut Syaikh Imam M. Ma'rifatullah Al-arsy, segitiga bermuda merupan tempat titik terujung di dunia ini. Ditengah kawasan itu terdapat sebuah telaga yang airnya dapat membuat siapa saja yg meminumnya menjadi panjang umur, ditempat itu pula Nabiyullah Khidzir A.S bertahta sebagai penjaga sumber air kehidupan tersebut.Syaitkh imam M. M berkata kalau penyelamat akhir Zaman Imam Mahdi akan keluar dari Ghaibnya melalui tempat tersebut dengan menggukan jubah suci berwarna kebiruan.

Lalu apa penyebab hilangnya berbagai macam kapal ditempat itu???

Menurut Syaikh Imam M lagi, para iblis dan Syaitan tersebut yang tak boleh mendekati pusat kawasan agung itu,maka mereka pun berjaga disekelilingnya dan bertujuan untuk menghalang setiap manusia yang mencuba untuk memasuki kawasan agung itu(segitiga bermuda).Karana sesungguhnya barang siapa yg boleh sampai ketempat titik tengah kawasan segitiga bermuda, maka dia akan mengetahui kebenaran alam yg sesungguhnya.Banyak orang zaman dahulu yang telah mencuba kepusat Segitiga bermuda dan kebanyakan dari mereka enggan untuk kembali pulang kedunianya.

Menurut sebuah artikel kuno, Raja Iskandar Agung pernah mencoba masuk ke kawasan agung itu.Dan sekembalinya mereka mengatakan bahawa tempat itu berpasirkan permata dan berbatukan berlian.Tempat yang dipenuhi dengan kabut putih tebal itu sangat indah untuk dipandang tapi sangat berbahaya untuk di datangi.


PS: Wallahu'alam... Semua kembali kepada sang pencipta Alam Allah SWT, kerana sesungguhnya Allah SWT lah yang paling tahu apa sebenarnya segitiga bermuda itu.

sumber dari : http://thepr1ncez.multiply.com/journal/item/161/Misteri_Segitiga_Bermuda_Menurut_Pandangan_Islam.


Sumber: 
http://eyin1990.blogspot.com/2011/12/segitiga-bermuda-penuh-misteri.html

Tuesday, 29 November 2011

Derma Darah!!

Alhamdulillah.... akhirnya hajat kite selama ini dah trcapai...
Akhirnya dapat jugak derma darah..hehe dok derma kat kolej lah nih tadi tengahari..
tengah berjalan di bawah sinaran cahaya matahari nih tadi dalam jam 11 pagi tdi pas habis kelas Hubungan Etnik...
Tibe2 nampak ade orang ramai2 berpusu-pusu kat cafe kolej...
Kite pon tertarik...soo pergilah tengok..rupenye ade program derma dara... eh silap...derma darah..
haha..tanpa berlengah masa nak gi daftar nih....
Tibe Siti..kawan kite lak cakap... " nak ke Sal.. ...x brani lah siti....dulu dah kne amek darah pon dah sakit"
haha...lom cube lom tau...hehe..pas mkn je trus dfftar.... Tapi ade klas Statistik pulak kol 11.30-4.00.
so kite pon mintk postpon ke jam 3.30....sbb progrm nih habis kol 4.... Alhamdulillah boleh..


Situasi di dalam kelas ::


Ntah kali kebrape kuo masuk tandas huaaa.....(mood sedey)
nak kate nervous yelah kot... asyik sakit pewooot jer....haha... mule masuk otak gak blajo..
Tapi dh msuk kol 3...jeng3... memang dh sejuk badan... takot maaa... first time nih.... ape agknyer rase kene cocok ti..ngeee...


Situasi di tempat kejadian ::
muke senyum je...sementara kaki melangkah menuju ke tempat pendermaan.. hati rela x rela jer..
tapi seronok + excited pon ade gak,..
lepas dah isi borang.... jumpelah adik2 junior yang derma jugak...sajejer dierg takot2 kan..hahaha.
Ingat wa takot kaa....x ok...(dlam hati Allah je tahu)
nurse pon datang..sementara tu sempat agi tanye adik sebelah tu.. " sakit x" sebab kite tengok muke die berkerot tahan sakit(laki tu..kite agilah cmner)
jawapan yang die bagi adelah jawapan yang kite x nak terima.. die anggok!!! argghhhh tidak..
Nurse semakin hampir....dap dup dap dup.....
" first time ye dik " kate nurse comel 2.... kite ha a jelh...x tau ke kite dah nervous sangat2 nih.hahaa


situasi pas kene cocok ::
haaaa lege nyer.....x sakit pon.... ngilu jer...hehe... smpat agi berposing hehe...wat kenangan katekan..



jeng jeng jeng.... berani nor tengok..hahaha



lege ase....



dak junior yangsame2 derma... famous ko kn msuk blog akak haha



haha.. ni junior gak..loyar buruk je nih..


adelah dalam stgh jam ke ek..tak bape pasti bape lame die amek darah kiter.... 3 packet tuh..puiyoooo..
boleh tahan.. p.cik nurse tu dh cakap awal2... "sakit ti dik mase nak cabot...sebab x dibius..mase die cocok x sakit sangat kan sebab dah bius..." adoii ape lagi nih...dh hilang satu...satu agi tmbh takot..
slmber je cakap ngn p.cik tuh " kalo mcm tu,, x payah cabotlah p.cik ,,hahaha " gelak p.cik tuh..
time nak cabot tuh die sound agi.. " sakit nih dik "
 kite dah pejam mate jer... tahan2...tibe2!!!!! Sal!!! siti tego...
kite pon bukak mate..tengok2 p.cik tu senyum jer... dak junior dh gelakkan jerk..
Aduh malunyer... x ase pon!!! jahat r p.cik tuh!!! hahaha...memang amek kain tutup muke jelah...
malu seyyy.. yek2 jer sakit!! x pon...haha...

Situasi lepas derma ::
lame jugak kite baring lepas derma tuh.. then dierg pon soh bangun... tapi hujan plk... nak balik dorm macamner..
so kite amek kputusan ngn Siti tunggu hujan teduh.... lapo lh plk.... dak junior ni pon bagi kek cawan..
tengah2 makan tu..tibe ase lain macam.. 
1 ) badan ase panas2
2)tekak loya
3)kepala berpinar-pinar
4) ase seram sejuk
5)tangan gigil2..

arghhh napenih.... memang kalo x tahan badan tadi dah pengsan dah... Siti dah cuak..." Sal ok x nih.. janganlah macam nih..takot siti"
kite dah bersandor... " Sal muke Sal pucat"
tanpa lengah mase perot dah memulas... bluerkkk!!!!! nasib baik sempat gi kat longkang tuh....
habis segala isi perot kuo.... hidung panas... euuu.. sakit....
Nurse pon datang...bla3...kelam kabut..baring kat kerusi panjang.... malu ade..tapi dah sakit x ingat ape dah....
nurse tu pun:
1) tinggikan kaki kite ngan kotak(sebab dierg dah kemas barang masuk van)
2) bagi air ape ntah... die cakap" dik air ni x sedap tapi habis kan ea" kite dh lh mmg perlukn air...glup2.. habis ngn sekali teguk jer..amazing!!! hahaha...nurse tu pon terkejot tengok kikte minum slamber..
3)urut2 tangan n kaki

dalam beberapa minit..ase dah ok....dierg pon anto kat dorm naik van ambulans..
perghh first time jugak tuh..hehe... best gak...sejuk jer..huhu

so ape yang kite dapat perhatikan..ape yang myebabkan kite boleh pitam + muntah-muntah ialah :
1) x makan sebelom derma darah
2) x minum air sebelom derma
3)x makan + minum lepas derma..
4) darah x cukup tapi degil nak derma jugak (tapi doktor tuh kate ok boleh lepas kite nak sangat hehe,mybe salah kite gak...nak sangat derma)
 soo amaran kepada awak-awak yang nak derma darah tu..make sure jage badan ngan makan+minum sebelom dan selepas menderma ea... dan lagi satu.. siapkan dari segi mental dan fizikal.. n yang penting... x sakit pon....pasni. kalau ade rezeki lagi..kite nak derma lagi..hehe.... thats all tq!!


Sunday, 23 October 2011

Cuti Midsem..yahooo!!!!

gembira rasa hati..bila dah dapat cuti..lalala~
hahaha... esok midterm tok paper Hubungan Etnik... Hope past for sbjek nih..
Mane x nyer..ngantok blajar..hahha
bile time klas nih..dhalh waktu pagi..
Dgn lectrer nyer yang romantik suare..boleh mybabkan kami orang enak dibuai angan2..
haha...bab sejarah2 nih otak ni mmg menolak2 tok kuo..haha...x leh msuk..kne bce n study sndri..
Subjek nih mmg 2 jam bljar..so kami blh trime 1 jam pertame shje..
Masuk jam ke-2...trus msing2 hilang fokus..mulelah..truttt2..sane..trutt2 cni...
nak tahu ape die 2??? miscall lh..memasing main miscall kawan2 sndri..dh dapt agk dh..
tapi kami x pki trutt2..haha..mcm2 lgu blh dgo..tp make it silent ok..haha...
2 jelah slh 1 cre bio x ngntok...
then esok kami akn mghadap paper subjek nih...
Excited yg teramat sangat nak menjawab nih!!!!!
mane x nyer...hari last...haha excited nak blik..otk masing2 dh kat umah...
Adoiiii... ape pon  x ley..
Lame x blik lh katekn...bzy lah sangat kan..hihi
so semoga cuti pade kali ini..selama 2 minggu ni..
Kite nak ambil ksmptn mengucapkan selamat hari Deepavali..



                                                                Selamat Hari Raya Aidiladha...


semoga semua orang happy2 slaloooo.. ^_^

Tuesday, 11 October 2011

:: Hati ::


tetibe nak post berkenaan hati2 pulak..
ape kes nih.. haha
x de ape2 pon.. saje jer...
kite ade terbace 1 post kat fb nih..rase tertarik pulak ....
maklumlah.. nak belajar jadi jiwang ...
belajar?? nape?? pelik??? hahaha... tettt

A bertanya kepada B.

A : "maaf , boleh saya tumpang tanya . lorong I MISS U jalan SAYANG kampung RINDU 

daerah KASIH SAYANG pekan HATI bandar CINTA kat mana ye ?

B : Owh,senang je.nt encik jalan terus ikut jalan ILAHI , nampak simpang tiga masuk belah 

kanan , ikut jalan NIKAH , sepanjang jalan tu , akan nampak belah kanan , kedai BATAS-

BATAS PERGAULAN dan sebelah kiri pasar sibuk sikit , iaitu pasar PERSIAPKAN DIRI . 

haa tu tandanya encik berada di jalan betul . semoga selamat sampai.. =)


-Dating sekali sehari (kebiasaan)
-Dating ditempat yang tertentu
-Kena cover line, kalau kantoi malu.
-Makin erat, makin meningkat nafsu dan berkurang iman.

...Ini kelebihan cinta remaja, namun ia berbeza dengan cinta terhadap Allah

-Dating 5 kali sehari (boleh buat 'extra')
-Boleh dating dimana-mana sahaja, tapi lagi cantik kalau kat Rumah Allah.
-Tak payah cover line. Orang tengok pun sejuk hati memandang.
-Makin erat, makin meningkat iman makin jinak nafsu.

-Islam Itu Indah- i love islam..(o‿-)

ku harap kau akan pinangku ku dengan Kalimah Bismillah...

video

Friday, 7 October 2011

Bowling..


Ini adalah kisah Lagenda Budak Nakal..
Terdiri daripada Aizel, Azhar, Ijam, Sal n Safi..
Kite org sejak sem 1 adalah dlm group yg sama dalam pasukan bowling..
Ntah macam ne leh join group dierg..haha
Tapi nak citer lah pasal sorang2 punyer kisah..
Kite bermula dgn Aizel..
berkaca mata orangnyer... Hensem x??? Leh tahan lah..
Ala2 model cermin mata gitu..haha


Ni hebat nih main bowling.. kalo nak tengok strike...
Tengok jelah die main..
Nak kate care balingan ade gaya.. x de gak... kadang2 terduduk huhu..
Tapi still dpt strike... hebat lh gak 2..hihi
den kisah Azhar..
Seorang yang gagah perkasa...
Kite orang panggil die Abah... ntah nape..geng2 die lh yg start..hihi
ni mutu permainan die kadang2 naik2 kadang2 turun...
Tapi sekali dah naik... WOOOOO
Hebat 2... 
Care balingan die...x yah cakaplh..
Nampak je mcm slow...
Sekali kene dkat pin...
Boleh pecah pin2 bowling 2..hahaha


Ni pasal Ijam..
haaaa.... yang ni bajet je lebih...
Tapi dalam bajet2 die.. boleh tahan r..
hebat jugak mamat nih...
 nampak je cekeding hahaha..
Tapi kalo dah dapat wat strike.. umm.. orang len biase hidung tinggi..
Die... semuanyer tinggi... weekkk.. kiki
paling suke kalo bola bowling die berpusing... woo 
macam spin baju dalam mesin basuh...


Ni yang gurlz plk...
Safi..
Selalu je kene buli ngan dak Mersing (ijam)
Pe kehal pon ntah,...time jumpe msti gadoh..
Hahaha... Safi ni care balingan die slow...
Soo.. kire bola 2 boleh ke kiri n ke kanan.. haha
Tapi ade peluang wat strike.. hahaha
Hebat  lh jugak.. kite pon x dapat wat macam 2..
Baling slow...tapi still leh strike...


Den Sal..
Sape ea ini.. haha.. ntah lah...
care balingan ok lah...
Mase awal game mmg x best lgsung...
Amek aura katenyer.. enjin lom panas...
Bile dah tengah2 game... jangan tego r..
Fokus n diam jer...(yekerrrr.....)
wat strike???? boleh lah... ade mase ade...
Kalo nasib.. dapatlh strike..haha

bukan gambaran sebenar.. ekeke


sooo.. ini lah serba serbi ttg Lagenda Budak Nakal..
Memang semuenyer nakal2...
Macam2 perangai.. orang lain berlawan ngan orang lain dari group yang lain..
Tapi kite orang...
Berlawan antare kite orang yang dalam group yang sama..
Camne 2...
Tapi thanx lh kat dierg.. coz bantu kite dalam meningkatkan..
Mutu skill kiter.. haha..
Ade gaya ok..hihi..


Sunday, 2 October 2011

Ape pon X bley....

ishhhh... mata ngntok.. nak tidooo..
tapi..ade keje... nak wat.. tapi malas....

so sambil2 on9 FB


x tau ape fungsi wat new post kat cni...
x de mende nk wat sbnornyer..
walupon hakikatnyer ade 8 asggnment...
mata memang dah macam panda pink dah..


comel lah jugak panda sebenarnyer...
camne lh nk hilangkn lingkaran gelap bwh mate nih..
kalo pkai garnier  brightening eye roll-on..
bpe lme lh nk hilang gak nyer..
dah dkat sbulan gak pki...
same jer..


umm kite tgok jelh kberkesnannyer nanti ea..
hope2 adelh kurg ckit... hehe

dah3....kembali ke assignment... 
dadiduuu...




Jeram Toi, Negeri Sembilan.

hooooo.... akhirnya.. dapat jugak kite g Jeram Toi..
Dengan group dikir barat kolej kite lh..
Mule2 pagi kol 7.30 kite org dh brkumpul kat dpn kolej tggu bas ke T1..
Sampai kat T1 tggu stgah jam ag tok naik bas ke Jeram Toi..
huuuu syok lh...nak ingat jln sampai sggup x tido.. coz t leh g sndri ag...haha
Sampai2 kat sane....
Soalan pertama kite.. "mana air terjunnyer????"
Tetbe kene sepak ngn kak Ipah, " mu nih..air terjunnyer kat dlam " dlm loghat negeri die 2 lh.haha
Kite ni sengal gak..mmg lah x de air trjun kat tepi jalan beso..huhu.. EXCITED SBNRNYER..



hoo bestnyer....




Sampai2 jer yg mandi2 lh.. Kite, Teha n Siti juz amek gmbo jer...
Coz malu x bwk bju slinn... (dah tau nak mandi x bwk baju)












Syoklh jgak... Air terjun die bapak sejuk..yang naik mandi smue gigil ksjukkn...
hahaha.. kelako tgok glgat dierg...



gambo jelas dlam kemera hehe

pas dah mandi2 geng2 yg trip naik kndraan sndri pon smpi mmbwa alatan n bhn masakn..
so bermulalh aktvti memakan membakar ayam..hihi


maklumlah gambo nak cpt..hehe

bako makan lh..den dlm kol 4 lbih kami pon brtolk balik ke kolej semula...
sebenarnyer sek2 dikir ni semue org utra n pntai timur..
kite nih je yg orang Johor sorang sesat..
haha.. soooooo
memang ape yg dierg bualkn memang kite x phm...
Wat muke konpiden jelh...
Pastu tanye Siti or Teha soh translate...maklumlah cek mek kelate..
hihi... thanx korang..

Papehal pon mmg ok lh.. enjoylah tadi..
Hope pasni dpt g sane..
Nak mandi plak,, nak bwk geng2 kite..
Dierg dah majuk dahtu x bawak dirang tadi..haha
Watpe bwak tadi.,.wat menyemak ceriakan keadaan jer..hahahaha






Saturday, 24 September 2011

Sambut Raya!!!

Waahhhh... penat nyer rase !!!
Badan rase sengal2.. mate pon memang dah macam panda... uhuu...
Mane x nyer... dari semalam.. kite n geng2 UUM merewang.. Tok majlis sambutan raya..
Dari petang sampai kol 5 pagi gak.... kite org rewang..
Menu yang kite orang kene sediakan ialah.. KARIPAP, POPIA, n JAGUNG MANIS..

Gambar ni hanya model sahaja... sebab...
Karipap yang sebenar2 nyer kite orang buat ade mcm2 bentuk!!!
 hahaha... memang kenangan lh...


Diketuai oleh Aizel...pakar membuat karipap di kolej kami..
hehe.. Malu r gak.. anak bujang agi pandai mengelim karipap dari anak dare..
Tapi dari jam 12 malam...
Akhirnya..kite , Teha n Siti telah berjaya beljar mengelim...
Bangga gak lh walopon ade mcm2 bntuk mule2..haha
Kepada pengomen2 tetap kami,, Ijam, Aidil, Azhar, Pok din, Din, Arif..haha
See.. practice make perfect ok..huhu

Bile dah pagi mcm2 tragedi gak lh yg terjadi..
Tengah2 syok mkn aym rengdang yg di msk abang2 sem ats..
Tibe mate kite sekali makn dging rendang 2..haha
Pedih tahap gaban lh.. jugak... sehingga mengalir air mata ku.huhu

Anyway memang syok lh berjaga sampai 5 pagi gotong-royong..
hehe..

T lain kali kite akan citer lak pasal hari kejadian majlis hari raya di Kolej kami ea...
sampai di sini dulu..dadidu..

Tuesday, 20 September 2011

Dah Mule Kuliah Dah....

Alaaahaaiiii... bile dah mule kelas..macam ni lh gaya nyer...
Mase cuti kemain nak blik kolej lah ape lh.... bile dah mule kelas mate ni berat..macam ade batu sepikul..haha
Mulelah tugas roomate ku... Mek Teha tok mengejutkan ku dri mimpi yg indah...

Dah start ade assignment dah..
Mulelh nk kne berjaga malam.


Ape pon x bley...
X pe sem ni sem baru semangat baru !!!


yeah!!!!

dengan keadaan bilik ku yg didiami lebih dari 10 org...
How can i stdy in my roommm???
OMG ... bantai je lh...

Anyway...bile dah lepas Minggu Haluan Siswa ni ingat dah legelah..
Ade dikir pulok.....
Lame x menepok nih..gatal dah tangan..
Tapi yang x leh blah...
Mase jamuan hari raya pulok tuh...
Adoyaiii... Kne pki bju raya...
Malu lah weyyy...
 Baru nak melaram bajet cun mase raya t...
dah kne berdikir.. T_T sodih lh weyyy...
X po..semangat dikir tetap ade dlm tubuh ku..huhu


Sem ni kite amek 8 subjek..
1 - English for communication 2
2 - Bahasa Melayu Pengurusan
3 - Kenegaraan Malaysia  
4 - Pengantar pemasaran
5 - Hubungan Etnik
6 - Sains Pemikiran Dan Etika
7 -  Siswa Niaga 2
8 - Statistik

Tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi ^_^





Wednesday, 14 September 2011

Ohoiiii....Tarian moden lagi???

Alahai...cukuplah.....dahlah sem lepas kite dapat tarian moden....ni jadi fasi pon dapat tarian moden lagi?
Cobaan.... hadoiii...
Nak pikir lagu lagi..tarian lagi...
dah import penari profesional pon...
umm..kaku tol...
Alasan yg biase...malu, x pandai n bla3...
Fasi plak yg manari ea Semprit n Belanja..haha
lagu first katenyer nak wat lagu sorry3 super junior


lagu yg prmpuan plak lagu I do....

Alahai....tengok jelah mcm ner prncgan dierg..
nak tolong lebih2 pon x leh gak...ni tugasan dierg..fasi juz tnjuk ajar ckit2..

Anyway gud luck to Panda Pink.

Wednesday, 7 September 2011

Ok Fine.......

Fuhhh....
Penat x terkata r gak an harini...
Baru jer lepas uruskan pendaftaran tok pelajar junior...
Wif my fwen Mek Teha yang berbuih gak mulut...
Mane x nyer..jge bhgian HEP...umm..
Asyik rewind bnde yg same je...kat smpi bratus2 orang..
Mek Safi plk bzy dgn kmerenyer...haha..camera women katekn..
Mek Zana plk..myebok jer kat meje asrama..haha..
Dayang plk..smelh ngna Mek Na ..g kacau ustaz Razi kat meje Asrama

Kite rase macam awet muda r hrini sbb muke dh tgang dgn senyuman jer..


Selain kite n Teha yang dh jadi awet muda..
Geng kite orang yang smart 2....jadi mkin slim kott...hahha
Kechik, Aidil, Din, Azhar, Aizel, Arif, Adi, Amy, Lim, Daus, due Lokman, Safwan, n Moyang...
Untunglah korang...harini je dah spruh lemak terbako...
hehe...
Malam ni plak sesi LDK plk...
Dengan tema hari raya, nama kite orang bertukar jadi kuih raya..
contoh..Dahlia, Tart, Choc chip, Lemang, Rendang n lain2 lah...


Nyum2 macam nak mkn je kawan2 aku ni..haha
Anyway..Tok pelajar2 Junior di ACT selamat lah..
Semoga dapat kenangn pahit disini hehe..


Monday, 22 August 2011

::Tragedi Di Hari Raya::

Tika takbir mula berkumandang...
Umat Islam berpusu2 OTW ke masjid...
Nak watpe??? Sembahyang raya lah...
Tapi...yang paling utama sekali aktiviti di pagi raya ialah..
Menziarahi kubur...

Buat AtOk ayah n Atok mak..
Hanya doa yang bisa kami..waris2 mu kirimkan..
Tatkala ayahanda menadah tangan..
Setitis demi setitis air menitik ke tapak tangan..
Aku dan adik2 ku hanya mendiamkan diri,
Melihat tangisan seorang anak yang telah berjaya dididik oleh Datuk ku..
Walaupon sudh bertahun2 Allahyarham Haji Mohd Zin dan Tik Bte Abdullah..
Pergi meninggalkan dunia ini..
Tapi ingatan terhadap mereka tidak pernah luput dari minda si anak..

Buat ayahanda..
Pengorbananmu sebagai seorang anak, suami dan ayah..
Amat tidak ternilai harganya..
Hanya kejayaan yang mampu anak-anakmu berikan..

Buat Bonda..
Pengorbananmu sebagai anak, isteri dan emak..
Begitu besar..
Terima kasih Mak..

Buat kalian yang begitu berjasa selama membesarkan ku..
Mak dan Ayah, Kak Long, Kak Ngah, Uda, Kery, Sara n Adik..
Dan tak lupa..insan peneman hati Rafiqlutfi b. Rahman..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Mohon maaf zahir dan batin..
NAK DUT RAYA!!!! hehe...


ni gambo raye tahun lepas..



Weehhuu..x sabo nak bako duit..haha


Princess Marsya Najihah...anak K.long..


Ali Uzaeir... Puting 2..adoi3..haha..anak K.ngah nih..