Wednesday, 17 April 2013

Kerepek Ubi Pedas, Parit lapis Laman, Parit Sulong.

Assalamualaikum....

Hachoommmm!!! aishhh berhabuk, bersawang, ber ber semuanya lah blog nih... lame x menjenguk ni ha..sian blog nih.. fuhhhh....  Bismillahirrahmanirrahim... buang habuk sesawang yang bersarang ni dulu ea..hehee..

Harini CPK nk kongsi pasal kilang kerepek dekat area Parit Sulong, Batu Pahat, Johor.. tibe2 jer citer pasal makanan kan..kecur lah pulak teringat kat kerepek pedas (lap2 air liur meleleh).. haaa... ni citer nyer.. hari tuh CPK balik kampung mase cuti Midsem.. selalunyer CPK berseorangan, tapi ali nih, CPK bawak balik mek kelate balik umah..hehee... macam ner orang Kelantan masuk Johor ea.. alaaa samejer..hehe..tujuan balik tuh selain nak balik cuti kite org ade sebab nak wat assignment..

Nak dipendekkan cerita, kite org buat assignment tentang subjek Operating Management dengan menemuramah manager kilang tuh sendiri. nama Managernyer ialah, Puan Zaronah.



Puan sangatlah peramah, sikit yang kite orang tanya, banyak yang die jawab.. Terima kasih ea Puan di ats layanan puan n kesabaran puan melayan karenah kami..hehe... so jom kite buat lawatan sedikit kat dalam kilang nih.. jom2!!!


Tengok tuh die gaul kan...ase nak amek terus jer haha..




 Nah... tu dia... siap ade tester lagi tau.. psst2... tapi jangan lh habis kn 1 balang ea..hehe


Ahaha....borong jangan x borong.



Mee siput sire... sedappppp tol..




Selain kerepek ubi pedas..banyak lagi..macam2 ade jangan isau..pasti anda akan hilang kewarasan sekejap..haha


Pelanggan pagi2 lagi dah dtg tau.. 


Tak toleh kiri kanan pelanggan nih, tangan laju amek kerepek masuk bakul hehe..



Ha nih bukan kerepek hehe...


Tukang tester...Mek ti.




Nahhh...betul2 borong ea...



Eh mak n ayah pun ada.. setia menunggu kami sehingga habis interview :P


Kilang ni bukan sahaja jual kerepek, kuih raya pun ada. Menurut Puan Zaronah, biasenyer musim Hari Raya memang laku cepat stok kerepek habis. Bukan penduduk tempatan jer datang, malah, orang luar pun datang. Alhamdulillah, rezeki..... semoga Puan Zaronah dan suami berjaya dengan perniagaan mereka. 



Sekian... daaa... :)





17 comments:

  1. wahhh!! sedap nya kerepek!!!! nk jugak :D btw SM done follow sini, kalau sudi singgah la ke blog ye :)

    ReplyDelete
  2. Rindu dowh nak makan kerepek.. kalau duduk kat rumah kekadang mak buat. skg duduk asrama nie apa pun x boleh.. Rindu!

    ReplyDelete
  3. Kerepek ubi pedas mmg trbaik kat cni..hehee...trylh dtg Parit lapis parit sulong.

    ReplyDelete
  4. boleh bg alamat penuh n num telefon pengusaha ne? tolong email ke Naz_rey93@yahoo.com.

    ReplyDelete
  5. salam..ape ye alamat penuh kilang kerepek nie?nak pergi tapi x tau alamat la awk...thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAMPUNG PARIT LAPIS LAMAN, PARIT SULONG, BATU PAHAT, JOHOR... ni sahaja yang saya dapat ingat..hehee

      Delete
  6. Salam mintak jasa baik akak untuk share kepada sy tentang kajian berkaitan kilang ini. tlg email ke syazwnihalim@gmail.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... adik nak lgi ke x ye kajian ni..akk br tgok email nih.. hehhee

      Delete
  7. assalam...nk tanya ad x pengurus kilang ni membuat penghantaran produk atau menerima tempahan ke sabah sarawak or luar negara..??? Email di muhammadhalimshah@gmail.com

    ReplyDelete
  8. assalam.. ad x number fon pengurus yang boleh saya berhubung.. sebab saya nk order untuk penghantaran ke Sabah..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... ada dlm lappy kt umh skang akk kt opis inshaallah esk klo akk igt akk bg k :)

      Delete
    2. ouh..ok...tqq bebanyak..anyway..ni number saya 01117639405..bleyh kasi kt number ni...

      Delete
  9. Salam sis..bole share kpd sy tentang kajian assigment yg sis buat.email kepada sy lalamore20@gmail.com.terima kasih

    ReplyDelete
  10. As'kum sis, boleh tak share kajian sis kpd saya.. termasuk lampirannya sekali.. ni emel saya jamaliahhaduri@gmail.com

    ReplyDelete